Εντοπισμός προβλημάτων, αντιμετώπιση και αναφορά τους

 
Όπως είναι γνωστό η ποικιλία των εξαρτημάτων για τους υπολογιστές είναι πολύ μεγάλη και ως εκ τούτου υπάρχουν πολλά διαφορετικά μεταξύ τους PC. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που να είναι συμβατό με όλα αυτά τα συστήματα και τους πιθανούς συνδυασμούς υλικού και αυτός είναι παρεμπιπτόντως και ο λόγος που οι δημιουργοί παιχνιδιών προτιμούν πολλές φορές τις κονσόλες.

Σε σχέση με την πρώτη διαθέσιμη στο κοινό έκδοση η συμβατότητα της WME με διαφορετικό υλικό έχει αυξηθεί σημαντικά. Αν παρόλα αυτά έχετε ακόμα προβλήματα με την μηχανή ή τα εργαλεία της, παρακαλώ ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 

Τελευταίοι οδηγοί

Να είσαστε σίγουροι ότι έχετε πάντα εγκατεστημένους τους τελευταίους οδηγούς για το σύστημά σας, καθώς παλιοί οδηγοί συνήθως είναι η αιτία για προβλήματα συμβατότητας. Οι οδηγοί που έρχονται μαζί με το εκάστοτε υλικό είναι συνήθως αρκετά παλαιοί ώστε να θεωρούνται ασταθής και με πολλά σφάλματα. Αν ο κατασκευαστής δε προσφέρει καινούριους οδηγούς ή έχει κλείσει, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε κάποια αλλαγή στο σύστημά σας.

 

Ρυθμίσεις επίλυσης προβλημάτων

Η WME προσφέρει κάποιες ρυθμίσεις με σκοπό να ξεπεραστούν περιορισμοί στους οδηγούς. Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με αυτούς καθώς επίσης και να αλλάξετε το βάθος χρώματος (32bit ή 16bit).

 

Αναφορά προβλημάτων

Αν όλες οι προσπάθειές σας δεν λύσουν το πρόβλημά σας, τότε επικοινωνήστε μαζί μου προσφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το πρόβλημα. Και σίγουρα είναι καλύτερο να μου το πείτε για να προσπαθήσω να το λύσω, από το να γράψετε ένα μήνυμα σε κάποιο ξεχασμένο forum και να λέτε ότι "η WME είναι άθλια επειδή τα γραφικά είναι άσχημα στον υπολογιστή μου" ;-)

Όταν περιγράφετε το πρόβλημά σας προσπαθήστε να δώσετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε. Αν θέλετε να παρουσιάσετε ένα πρόβλημα που έχει σχέση με το υλικό του υπολογιστή σας, παρακαλώ ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

1)Στείλτε τα αρχεία log που δημιουργούνται κάθε φορά που εκτελούνται τα εργαλεία και το εκτελέσιμο από τον ProjectMan. Αυτά τα αρχεία περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την εκτέλεση του προγράμματος καθώς και περιγραφές πιθανών προβλημάτων. Τα αρχεία αυτά βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με το υπό κατασκευή παιχνίδι σας.

2)Στείλτε πλήρη περιγραφή του υλικού τμήματος του υπολογιστή σας. Ένας εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο DXDiag. Για να το ανοίξετε, στα Windows πατήστε το κουμπί "start" και εν συνεχεία επιλέξτε "run", δώστε "dxdiag" και πατήστε enter. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα παράθυρο με την ονομασία "DirectX Diagnostics". Κάντε κλικ στο κουμπί "Save all information" για να δημιουργηθεί ένα αρχείο με πλήρη περιγραφή του υπολογιστή σας.

Γενικά, το εργαλείο αυτό είναι πολύ καλό για τον εντοπισμό προβλημάτων στο σύστημά σας.