Χρησιμοποιώντας αρχεία Theora για τα βίντεο

Σχετικά με το Theora

Από την έκδοση 1.5, η WME υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο που έχουν συμπιεστεί με τον κωδικοποιητή/αποκωδικοποιητή Theora.

Το Theora είναι ένας ανοικτός και ελεύθερος κωδικοποιητής/αποκωδικοποιητής βίντεο από την Xiph Foundation, τους δημιουργούς του δημοφιλούς κωδικοποιητή/αποκωδικοποιητή για μουσική Vorbis. Μάθετε περισσότερα για το Theora από την επίσημη ιστοσελίδα.

Όπως και η μουσική Vorbis έτσι και τα βίντεο Theora χρησιμοποιούν τον container Ogg. Αυτό σημαίνει ότι έχουν την επέκταση .OGG και έτσι γίνεται δύσκολο να ξεχωρίσετε με μία ματιά τα αρχεία βίντεο από αυτά με ήχο.

Σε σύγκριση με τα αρχεία AVI τα βίντεο Theora έχουν κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Πλεονεκτήματα του Theora:

Μειονεκτήματα του Theora:

Δημιουργία βίντεο Theora

Παρότι δεν υποστηρίζεται προς το παρόν από πολλά προγράμματα επεξεργασίας βίντεο υπάρχουν αρκετοί τρόποι να μετατρέψετε υπάρχοντα βίντεο σε αυτό. Υπάρχει μία σχετική σελίδα στα forums της WME. Παρακαλώ επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα στο WME wiki για ενημερωμένες πληροφορίες.

Υποστήριξη Theora στην WME

Υπάρχουν δύο τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα Theora βίντεο στην WME:

1) Με την μέθοδοGame.PlayTheora() μπορείτε να παίξετε βίντεο σε πλήρη οθόνη. Η μέθοδος αυτή αντικαθιστά την παλιά Game.PlayVideo() που είναι για αναπαραγωγή αρχείων AVI.

2) Οι entities παρέχουν επίσης την μέθοδο PlayTheora(). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο μέσα στη σκηνή σας. Με αυτό το τρόπο μπορείτε, για παράδειγμα, να παρουσιάσετε μία τηλεόραση ή ακόμα και γραφικά στο στιλ του παιχνιδιού Blade Runner. Για να ελέγξετε τις entities με βίντεο παρέχονται επίσης και οι μέθοδοι StopTheora(), PauseTheora(), ResumeTheora(), IsTheoraPlaying() και IsTheoraPaused().

Επιπλέον μπορείτε να ελέγξετε το σχήμα της entity βίντεο ορίζοντας μία εξωτερική εικόνα ως alpha channel όταν καλείτε την PlayTheora(). Μόνο το alpha channel της εικόνας θα χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον η ιδιότητα AlphaColor της entity επηρεάζει το χρώμα και τη διαφάνεια του βίντεο.