Γραμματοσειρές TrueType

Εκτός από τις bitmap γραμματοσειρές η WME σας παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και γραμματοσειρές TrueType που χρησιμοποιούνται ευρέως στα Windows. Σε αυτές όλα τα γράμματα είναι διανυσματικά σχήματα και έτσι είναι δυνατή η χρήση τους σε οποιοδήποτε μέγεθος με άριστη ποιότητα και με εξομάλυνση άκρων. Η χρήση τους μέσω της WME γίνεται γράφοντας ένα απλό αρχείο προσδιορισμού που περιγράφει το όνομα της γραμματοσειράς, το μέγεθος των γραμμάτων και διάφορες άλλες ιδιότητες όπως πλάγια γράμματα κ.λπ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις γραμματοσειρές που περιλαμβάνονται στα Windows, όπως η Arial, η Times New Roman, κ.λπ. ή να παρέχετε μία δική σας με το παιχνίδι σας. Στη τελευταία περίπτωση ΜΗ τοποθετήσετε την γραμματοσειρά μέσα στα πακέτα του παιχνιδιού. Αντίθετα πρέπει να τη τοποθετήσετε στο φάκελο του παιχνιδιού, επειδή η WME χρησιμοποιεί λειτουργίες των Windows για την απόδοση της και φυσικά δεν μπορούν να διαβάσουν δεδομένα μέσα από τα πακέτα της WME.

Ας δούμε ένα παράδειγμα ενός αρχείου προσδιορισμού για γραμματοσειρές TrueType. Οι περισσότερες από τις ιδιότητες που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι προαιρετικές και σε περίπτωση που δεν τις χρησιμοποιήσετε η WME θα τις ορίσει με κατάλληλες τιμές:

TTFONT
{
 SIZE = 12
 FACE = "Arial"
 FILENAME = "fonts\arial.ttf"

 BOLD = TRUE
 ITALIC = FALSE
 UNDERLINE = FALSE
 STRIKE = FALSE

 CHARSET = 1

 COLOR { 255, 0, 0 }
 ALPHA = 255

 LAYER
 {
 OFFSET_X = 1
 OFFSET_Y = 1
 COLOR { 0, 0, 0 }
 ALPHA = 255
 }

 LAYER
 {
 OFFSET_X = -1
 OFFSET_Y = -1
 COLOR { 0, 0, 0 }
 ALPHA = 255
 }

 LAYER
 {
 OFFSET_X = -1
 OFFSET_Y = 1
 COLOR { 0, 0, 0 }
 ALPHA = 255
 }

 LAYER
 {
 OFFSET_X = 1
 OFFSET_Y = -1
 COLOR { 0, 0, 0 }
 ALPHA = 255
 }

 LAYER
 {
 OFFSET_X = 0
 OFFSET_Y = 0
 COLOR { 255, 0, 0 }
 ALPHA = 255
 }
}
Επεξήγηση:

Αυτός είναι ο βασικός προσδιορισμός. Συνήθως όμως τα παιχνίδια χρησιμοποιούν ένα σκούρο περίγραμμα ή μία σκιά για να διαβάζονται τα κείμενα σε σκούρα και ανοικτά φόντα. Για αυτό το λόγο η WME σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τα γράμματα με μία σειρά από στρώσεις. Κάθε στρώση μπορεί να έχει διαφορετικό χρώμα και να είναι μετακινημένη κατά κάποιο αριθμό εικονοστοιχείων. Στο παραπάνω παράδειγμα για να δημιουργήσουμε ένα μαύρο περίγραμμα χρησιμοποιήσαμε τέσσερις μαύρες στρώσεις μετακινημένες κατά ένα εικονοστοιχείο αριστερά, δεξιά, πάνω και κάτω και μία κόκκινη στρώση στο κέντρο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα στη WME:

 
Διαθέσιμα σετ χαρακτήρων στη WME:

Σετ Περιγραφή
0 Χαρακτήρες ANSI.
1 Προεπιλεγμένο σετ. Η γραμματοσειρά επιλέγεται με βάση το όνομα και το μέγεθος. Αν αυτή δεν υπάρχει στο σύστημα τότε τα Windows την αντικαθιστούν με μία άλλη.
2 Σετ OEM. Εξαρτάται από την κωδικοσελίδα του λειτουργικού συστήματος.
3 Βαλτικοί χαρακτήρες.
4 Παραδοσιακοί Κινέζικοι χαρακτήρες (Ταϊβάν).
5 Γλώσσες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.
6 Απλοποιημένοι Κινέζικοι χαρακτήρες (Κυρίως Κίνα).
7 Ελληνικοί χαρακτήρες.
8 Κορεάτικοι χαρακτήρες (Wansung).
9 Χαρακτήρες Macintosh.
10 Κυριλλικοί χαρακτήρες.
11 Γιαπωνέζικοι shift-jis χαρακτήρες.
12 Βασικό σετ συμβόλων.
13 Τούρκικοι χαρακτήρες.
14 Βιετναμέζικοι χαρακτήρες.
15 Κορεάτικοι χαρακτήρες (Johab).
16 Αραβικοί χαρακτήρες.
17 Εβραϊκοί χαρακτήρες.
18 Ταϋλανδέζικοι χαρακτήρες.